Sportlov

En blandning med bilder från sportlovet då :)
 
Vinter i sundet, runt 0 med snö på ingång.
 
..och snö kom det...
 
...elda är grejen här och grabben ser alltid till att det brinner och fixar tändning själv om så behövs.
 
 
Dator med hästar är den andra sysslan i snöovädret :-)
 
Falu och mos, klart hållbart.
Undertiden som jag lagar mat kollar kidsen på Gremlins...efter filmen kommer grabben utspringandes i köket "-den bästa film jag sett pappa "..haha, ja vad ska man säga, det är ju en klassiker :-)
 
Bryggbygge på g...efter att ha jobbat med isborr i 10 minuter fick det bli motorsåg istället, lättare att få till hål till stolparna då.
Vid denna stund så föddes dotterns ide om pimpelfiske o så fick det bli :-)
Så vi satte gäddsax i hålet o hoppades på fångst dagen efter.
 
Smart o bygga när det är is, allt är sååå mycket lättare då.
 
Efter slit med brygga så måste man ju ha nåt o fika på...så det blev att baka bullar, o bagarn var inte sen att hänga på :-)
 
..o det blev jäkligt goda bullar.
 
Pimpelfiske är på tapeten, eller isen kanske. Det kanske går snabbare att göra hål om man är 2.....eller inte :-)
 
...ingen gädda i saxen, men försöka måste man ju.
 
Fint väder blev det ialla fall. Annat kul vi gjort...åka surfingbräda bakom atv och skoter...grabben tycker skoter är kul och efter några resor över åkrarna så så vad det dags för växel 2 tyckte vi då :-)...helt klart diggar han mera 2takt än 4takt...bra, mera cross då. Kollat spår har vi åxå gjort...knallat runt och spårat en skabbräv...dottern har ju åxå grejat med sina trähästar, mockat o gett hö. osv osv

Snart del 2 i projektet då.

Lyfta motor är på tapeten då.


Stina o Lars i Afrika....men först var dom på Hultö.

Fick hem en bok idag på posten som är skriven av Hans Peterson. Bokens första hälft är intressant då den faktiskt handlar om Hultö. Författaren till denna kända barnbok fick inspiration från just Hultö. Boken handlar om 2 barn som är hos sin farfar o farmor. Här finns leken bland skären o de snedvuxna tallarna. En värld långt från stan o andra världsdelar. Mellan världen och Helgenäs gick det stora fartyg, o ett av dem skulle förändra deras liv. Uppe på klompudden stod barnen och tittade på dessa båtar som gick utanför bergsfoten. En dag så lekte dem på krisholmen utanför Hultö, där så möter de en negerpojke vid namn Sam som hoppat av en utav fartygen. Han var skeppspojke. På krisholmen hittar man Sam. Barnen lär känna Sam o ett stort äventyr börjar.


Trollen, hulldran, vättar o en å annan kaffe på skäret.

Var ute på ön i helgen och jagade. Så underbart det är när man är där ensam på hela ön, när viltet inte blivit skrämt av hundar o människor. Satt ute på klompudden i mörkret o lyssnade på räven som hävdar sina revir genom skall. Från andra sidan viken slogs två harar...har ni aldrig hört det förut kan jag bara säga att det låter som man slår ihjäl ett barn, riktigt kusligt. Kattugglan håller mig sällskap under den mörka kvällen. Ljuden blandas till en opera av liv, men scenen är på riktigt. Här är det liv eller död som gäller, den enes bröd, den andres död...å det är så det ska vara i naturen. Kylan har slagit sitt grepp om både land o vatten, utan att ge sig. Det sjunger spöklikt i sjön när den är på väg ut och isen brister. Det spricker på en sekund från Långö via Gråskär, över Gudingen för att stanna vid Björkö strand, allt på mindre än en sekund och med en knall likt åskan. Ugglan tystnade för ett tag, fundersam över vad som sker. Det knakar o sjunger likt sången från en spelande fogsvans, och i mörkret under den klara himlen blir det trollskt, hemskt med alla skräckens ljud men ändå tryggt i naturens famn. Dagen efter tar jag sparken till Gråskär och jag hittar den stora spricka som blev kvällen innan, den är 3 centimeter bred och löper långt långt iväg. Vilka krafter detta är, miljoner ton som rör sig dit fysikens lag säger, okontrollerbar kraft. Senare en kaffe med macka på bryggan, som ska bli en fin brygga snart med en renoverad bod........så nästa gång ska jag sitta på bryggan o lyssna på trollen, hulldran och vättarna.


RSS 2.0