Hur fan ska ni ha det ???

Våran regering med miljöpartiet i spetsen beslutade nåt så smart som att vi skulle förbjuda lampor som inte höll " energispar måttet ". Detta gjorde nu sverige, efter en utredning av diverse smarta personer som faktiskt själva klarat av att byta sina egna lampor. Sagt o gjort o glödlampan var ett minne blott, nu skulle sverige bli energisnålt. Dem nya uv lamporna som bara är på ca 10 watt o som lyser som en 60 wattare var svaret på elransoneringen. Uv lampan skapar ju fyrkantsvåg, o det är inte så jättebra för återledaren. Högre brandrisk pga för klen jord o nolla i elsystemet, men billigare el blev det ju. O h dem trasiga uv lamporna innehåller väldigt mkt skadliga ämnen för våran miljö, speciellt vattenmiljöer. Klart att miljöpartiet tänkte på detta ? En vanlig lampa med volframtråd o glas är inget miljöhot. Sen så säljer man nu istället halogenlampor i e27 o e14 format, men så jävla bra då. Istället för dem gamla 50 wattarna med volfram så har vi nu 80 wattare i halogenmodell, bra mp o regeringen. Jag kan helt klart säga, och jag vet att jag har rätt, " så jävla ogenomtänkt ". Ta bort 60 wattare  som är miljövänliga och ersätt dem med halogen på 80 watt eller uv med skadliga ämnen, med förklaringen. Ett bättre sätt att spara el o miljö ....???????? Idioter de luxe. 

Tacksamhet...vad är det ?

Pratade nyss med en gammal kollega ang tacksamhet och hur den ser ut.
 
Vissa utav oss har givit väldigt mycket till andra, givanden som tagit mycket tid, kraft och energi.
Dem flesta säger " tack ", andra säger " jag är väldigt tacksam ", vissa säger inget, dem tycker och öppnar käften istället, bara för att verka viktiga i sakfrågan, trots noll insikt.
 
Vad är att visa tacksamhet egentligen ?
Enligt mig & en gammal kollega så är tacksamhet i flera steg.
Om man håller upp en dör för någon så kan man förvänta sig ett tack, mer behövs inte.
Andra, större projekt som kräver mycket tid, kraft och energi, till och med personliga offer, så är ett " tack ", " vi / jag är så tacksamma " mm bara provocerande.
 
Tänk om man hade samma modell i ett företagande, företaget ger bort en penna med logga, - tack.
Undrar om företaget skulle acceptera ett " tack " när företaget lagt ner pengar, tid mm på en person eller annat företag, rörelse mm ?
 
Helt klart finns här en skala av tacksamhet.
 
Hålla upp dörren för någon = tack i muntlig form.
Laga bilen i form av byta bromsar = tack i muntlig form + bjuda på mat eller liknande.
Stora projekt som kostar båda det andra och det ena = tack i muntlig form + tacksamhet i form av handling, " din önskan, vår lag " mm mm.
Detta verkar inte vara så viktigt idag.
 
Om en eller flera personer jobbar med något som annan part tjänar på i väldigt hög grad, så är det ett krav på att visa sin uppskattning och tacksamhet i handling eller liknande.
 
Det har blivit så lätt att " betala " något jättestort genom att bara säga " tack ", och sen är fakturan betald.
 
Om man anlitar ett företag för att göra ett jobb så fixar man en offert, man säger ok till den osv. Sen när jobbet är klart så betalar man och skiter i resten. Hur mycket tid, energi, kraft mm företaget lagt ner är helt ointressant, jag har ju en offert och den är uppfylld, allt klart.
 
Men om det inte är ett företag som gör jobbet, utan en vanlig människa, en person eller flera med fungerande moralkompass, lojalitet, välvilja mm som gör ett viktigt och stort jobb, när denna bara får ett " tack " så faller tacket inom ramen för att " mottagaren är inte ett skit intresserad av hur lång tid det tagit, vad du offrat mm, utan är bara glad över att jobbet är gjort & det var gratis ".
 
Bitterhet från skarvdiket föds från just sånt här.....
 
 

När ska vi lägga ner vägverket ?????

Har suttit och kollat på deras hemsida ang vägskatt.
Har suttit och kollat 2 bilar på blocket.
 
Bilen är en xc90 ( nej, jag vill inte ha en sån...lika bra att skriva det då det finns idioter som läser som då tror det, och inte fattar exemplet )
 
Bilarna är identiska med varran, modell 2004, den ena med bensin på 204 hk, den andra med diesel D5 på 163 hk.
 
Skatten på D5 är 9786:-
Skatten på bensin är 3120:-
 
Utsläppen på diesel är mindre än bensin ( diesel 224 g / km, bensin 280 g / km ).
Sen är själva bensinens avgaser skadligare än diesel-avgaserna. Då diesel även kan framställas av enbart bioprodukter och inte petrolium produkter, så beroende på vad man tankar för diesel, 99.9 % ofarlig.
 
Sen så drar diesel-bilen mycket mindre än bensinen ( diesel 0.65 / mil...bensin 1.0 / milen ), det ger i sin tur även en mycket mindre påverkan på resurser och miljö om man kör diesel.
 
En bensin-motor kan inte utvecklas mer än att hälla i soppa och tända på. En dieselbil har utvecklats massor sedan sin start, och utvecklingen fortsätter.
 
Vi kan odla egen diesel ( rapsolja + methanol (träsprit) + kaliumklorid )...detta går att köra i köket hemma och köra sin bil på, jag har själv prövat detta och det funkar. Literpriset blir ca 2 :- / litern.
 
Men detta får inte lokala bönder sälja för då får inte staten nån drivmedelsskatt i kassan ( $$$ viktigare än miljön )
 
 
Så varför vägverket ska ni döds-skatta dieselägare som faktiskt bidrar till ett mera hållbart klimat ?
 
Jo, det är enkelt, det blir ett skattetillägg på diesel bara för att jämna ut skatten med bensinbilar......men vänta nu, det stämmer ju inte heller.
 
Sanningen är den att vägverket själva inte ens har ett riktigt svar på frågan...." det är så för att det är en diesel bil " fick jag höra när jag ställde frågan idag ang dieselskatt.
 
Jag hade en frontera med en v6 förut, bensin, den drog ca 1.2-1.6 liter milen. Skatten på den bilen var 2623:-, utsläppet var nästan på 400 g / km.
Bilen jag har nu är en v70 med D5 motorn ( diesel ), den drar ca 0.45 liter milen, riktigt bra för en stor kombi, utsläppet är ca 202 g / km. Skatten är på 6985:-
 
Med andra ord, som vanligt i detta land så tjänar man på att vara kriminell och skita i lagar o regler.
 
Spräng vägverket, döda alla i miljöpartiet och kör stora bensin v8.or på 6 liter som spyr ut canserogena ämnen....endast då räddar vi ju våran jord :)
 
Som sagt, varför vara miljövän när regeringen hindrar mig från det ?????
 

Bilder från veckans resa.

Lite bilder från senaste dagarna i norr. 









Från mörkret

Mörkt i norr o ljust i söder. Tog en bild från fönstret på hotellet i Östersund och kollade webcammen från Loftahammar golfbana på samma gång. Man tycker lite synd om norrbaggarna. På sommaren är det aldrig natt, på vintern aldrig dag. 

Nahe, ut i mörkret upp till hemavan då. 

RSS 2.0