När ska vi lägga ner vägverket ?????

Har suttit och kollat på deras hemsida ang vägskatt.
Har suttit och kollat 2 bilar på blocket.
 
Bilen är en xc90 ( nej, jag vill inte ha en sån...lika bra att skriva det då det finns idioter som läser som då tror det, och inte fattar exemplet )
 
Bilarna är identiska med varran, modell 2004, den ena med bensin på 204 hk, den andra med diesel D5 på 163 hk.
 
Skatten på D5 är 9786:-
Skatten på bensin är 3120:-
 
Utsläppen på diesel är mindre än bensin ( diesel 224 g / km, bensin 280 g / km ).
Sen är själva bensinens avgaser skadligare än diesel-avgaserna. Då diesel även kan framställas av enbart bioprodukter och inte petrolium produkter, så beroende på vad man tankar för diesel, 99.9 % ofarlig.
 
Sen så drar diesel-bilen mycket mindre än bensinen ( diesel 0.65 / mil...bensin 1.0 / milen ), det ger i sin tur även en mycket mindre påverkan på resurser och miljö om man kör diesel.
 
En bensin-motor kan inte utvecklas mer än att hälla i soppa och tända på. En dieselbil har utvecklats massor sedan sin start, och utvecklingen fortsätter.
 
Vi kan odla egen diesel ( rapsolja + methanol (träsprit) + kaliumklorid )...detta går att köra i köket hemma och köra sin bil på, jag har själv prövat detta och det funkar. Literpriset blir ca 2 :- / litern.
 
Men detta får inte lokala bönder sälja för då får inte staten nån drivmedelsskatt i kassan ( $$$ viktigare än miljön )
 
 
Så varför vägverket ska ni döds-skatta dieselägare som faktiskt bidrar till ett mera hållbart klimat ?
 
Jo, det är enkelt, det blir ett skattetillägg på diesel bara för att jämna ut skatten med bensinbilar......men vänta nu, det stämmer ju inte heller.
 
Sanningen är den att vägverket själva inte ens har ett riktigt svar på frågan...." det är så för att det är en diesel bil " fick jag höra när jag ställde frågan idag ang dieselskatt.
 
Jag hade en frontera med en v6 förut, bensin, den drog ca 1.2-1.6 liter milen. Skatten på den bilen var 2623:-, utsläppet var nästan på 400 g / km.
Bilen jag har nu är en v70 med D5 motorn ( diesel ), den drar ca 0.45 liter milen, riktigt bra för en stor kombi, utsläppet är ca 202 g / km. Skatten är på 6985:-
 
Med andra ord, som vanligt i detta land så tjänar man på att vara kriminell och skita i lagar o regler.
 
Spräng vägverket, döda alla i miljöpartiet och kör stora bensin v8.or på 6 liter som spyr ut canserogena ämnen....endast då räddar vi ju våran jord :)
 
Som sagt, varför vara miljövän när regeringen hindrar mig från det ?????
 

Kommentarer
Postat av: netrix

Rättning....Det ska vara kaliumhydroxid, inte kaliumklorid...då blir det fel :-)

2013-12-16 @ 13:14:41
URL: http://netrix.blogg.se
Postat av: Karin

Kan inget annat än att hålla med. Diselbilar har blivit årets miljöbil flera år i rad. Men det förstår inte regeringar och andra idioter. Man kan säga att dom biter sig själva i svansen. Man har säkert bestämt detta i Bryssel. Bra då slipper Reinfeldt och resten tänka själva. Ja det har dom ju inte gjort på länge. Tänkt alltså.

2013-12-16 @ 14:00:31
URL: http://passlig.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0